Proč přestat používat týdenní polední nabídku? Dáme vám hned několik tipů. Připravili jsme pro vás krátký článek, který by vás měl v lepším případě odradit od používání denního menu na celý týden. V horším případě o tom zkuste alespoň přemýšlet.
Co je špatně?
Zkuste se vžít do vašich hostů, kteří přicházejí ke stolu, kde vidí pohozenou stránku A4 plnou jídel.
Vaši hosté si v první chvíli dosednutí a nahlédnutí do denního menu přehrávají následujích několik otázek, na které si musí sami odpovět:
1. aha, to je na celý týden
2. co je dnes vlastně za den?
3. pátek, takže ze všech těch jídel, co tady jsou můžu mít jen poslední 4 jídla
4. já bych si dal to, co bylo v úterý
A několik otázek na vás:
- Koho zajímá, co bylo v menu 4, 3 nebo 2 dny před dnem, kdy host do restaurace přišel?
- Potřebujete nutit hosta přemýšlet, co je za den a dělat mu chutě na něco, co už 3 dny nemáte?
- Chcete se v době obědů zdržovat s hosty, kteří si vybrali špatně (třeba z jiného dne)?
Devětadevadesát procent manažerů využívající týdenní denní menu si myslí, že je to takto v pořádku, ale pak tu máme ještě jednu modelovou situaci: vaše obsluha informuje hosta, že jídlo, které si vybral již bohužel není a v době obědů si nelze objednat z klasického menu. A klasická tečka je tady.
A zde jsou 2 hlavní důvody, proč se týdenní denní menu stále využívá:
- restaurace, která nemá zkušenosti na to udělat plnohodnotné denní menu na jeden pracovní den
- restaurace, kde jsou pouze líní řešit denní menu na aktuální den, protože neznají snadné řešení (jako je PrimaRestaurant)
Patříte mezi ty restaurace, kterým se umaštěné týdenní menu v plastovém obalu od nejmenovaného pivovaru povaluje na stole? Udělejte si prima den a skočte se inspirovat, jak to dělají profesionálové v restauraci Mlsnej kocour na Náměstí míru v Praze. Budete překvapeni počtem prodaných obědů i snadností výběru z rozsáhlého denního menu na aktuální den.